Regionaal Archief Zutphen

Archieven van de gemeenten Brummen, Lochem en Zutphen

Zoeken door alles

Educatie volwassenen

11.jpg

In samenwerking met de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) biedt het RAZ met enige regelmaat cursussen aan.


Genealogie

Wanneer u geïnteresseerd bent in voorouderonderzoek, kunt u bij het RAZ terecht voor verschillende cursussen.

Begin 2019 start er een basiscursus genealogie in Zutphen. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met Bianca van Sligtenhorst: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie.

Heeft u al enige ervaring met het doen van genealogisch onderzoek, maar bent u op zoek naar meer verdieping? Dan kunt u een cursus voor gevorderden volgen. Deze wordt in het voorjaar van 2019 in Zutphen gegeven. Wilt u al eerder aan de slag? In het najaar van 2018 wordt er weer cursus verzorgd door het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers (ECAL).


Paleografie (oud schrift) voor beginners

Het ontcijferen van oude handschriften is lastig. Daarom kan het tijdens uw onderzoek bij archiefdiensten van pas komen wanneer u bekend bent met oud schrift. Het RAZ en collega-instanties bieden daarom regelmatig cursussen aan om dit onder de knie te krijgen.

Op donderdag 27 september 2018 gaat er weer een cursus van start. Deze cursus bestaat uit 10 cursusmiddagen. Daarnaast krijgt u "huiswerk" mee, om het lezen te oefenen.  De kosten voor deze cursus bedragen € 80,00. Wanneer u lid bent van de NGV betaald u slechts € 55,00. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met Bianca van Sligtenhorst: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie.

Contactgegevens

Spiegelstraat 13-17
7201 KA Zutphen
telefoon: 14 0575 (kengetal niet nodig)
e-mail: regionaalarchief@zutphen.nl

 

 

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur.

Telefonisch bereikbaar:
dinsdag t/m vrijdag tijdens openingstijden.

Werkgebied

kaartje