Regionaal Archief Zutphen

Archieven van de gemeenten Brummen, Lochem en Zutphen

Zoeken door alles

Educatie volwassenen

04.jpg

In samenwerking met de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) biedt het RAZ met enige regelmaat cursussen aan.


Genealogie

Wanneer u geïnteresseerd bent in voorouderonderzoek, kunt u bij het RAZ terecht voor verschillende cursussen.

In het najaar van 2018 wordt er een basiscursus in Zutphen gegeven. Wilt u al eerder aan de slag? In het voorjaar van 2018 wordt er weer cursus verzorgd door het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers.

Heeft u al enige ervaring met het doen van genealogisch onderzoek, maar bent u op zoek naar meer verdieping? Dan kunt u een cursus voor gevorderden volgen. Deze wordt in maart 2018 in Zutphen gegeven.
Lees meer over de cursus voor gevorderden.


Paleografie (oud schrift) voor beginners

Het ontcijferen van oude handschriften is lastig. Daarom kan het tijdens uw onderzoek bij archiefdiensten van pas komen wanneer u bekend bent met oud schrift. Het RAZ en collega-instanties bieden daarom regelmatig cursussen aan om dit onder de knie te krijgen.

Op donderdag 27 september 2018 gaat er weer een cursus van start. Deze cursus bestaat uit 10 cursusmiddagen. Daarnaast krijgt u "huiswerk" mee, om het lezen te oefenen. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met Bianca van Sligtenhorst: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie.

Contactgegevens

Spiegelstraat 13-17
7201 KA Zutphen
telefoon: 14 0575 (kengetal niet nodig)
e-mail: regionaalarchief@zutphen.nl

 

 

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur.

Werkgebied

kaartje