Regionaal Archief Zutphen

Archieven van de gemeenten Brummen, Lochem en Zutphen

Zoeken door alles

Nieuwsarchief

02.jpg

Maar liefst elf vrijwilligers hebben hun handen uit de mouwen gestoken bij het Regionaal Archief Zutphen. Ruim 110 meter archief hebben zij een nieuw plekje gegeven in de depots aan de Spiegelstraat in Zutphen. Wethouder René Sueters kwam nog even een kijkje nemen en at een broodje mee. Vrijwilligers bedankt voor het harde werk en de gezellige ochtend!

In een recordtempo hebben vrijwilligers van VeleHanden de namen van de patiënten en personeelsleden uit de registers van het Oude en Nieuwe Gasthuis ingevoerd. Op 8 februari ging het project van start en op 10 maart werden de laatste scans ingevoerd en gecontroleerd. Het project besloeg maar liefst 10.372 scans met waarschijnlijk meer dan 25.000 namen uit de periode 1842-1938 . Binnenkort voegt het RAZ deze namen toe aan de collectie Voorouders.

In het kader van erfgoedfestival Gemaakt in Gelderland heeft het RAZ een minitentoonstelling samengesteld over het ambachtonderwijs aan het Nederlandsch Mettray. Foto’s uit het archief van de vereniging geven, samen met citaten uit het jaarverslag van 1879, een beeld van het ambachtonderwijs aan de landbouwkolonie voor jongens in Eefde. De tentoonstelling is gratis toegankelijk tijdens openingstijden van de studiezaal en is te zien tot en met oktober.

De beeldcollectie van het Regionaal Archief Zutphen (RAZ) is nu ook op de website CollectieGelderland terug te vinden. Op deze website, een initiatief van Erfgoed Gederland, vindt u in totaal meer dan 400.000 voorwerpen van musea, archieven, bibliotheken, historische verenigingen en andere (erfgoed)organisaties uit heel Gelderland.

De inventarissen van de Hervormde Gemeente Eefde en en de Gereformeerde Kerk Eefde-Gorssel zijn aan de website toegevoegd. Drie jaar geleden nam de Protestantse Gemeente Eefde contact op met de wens om deze archieven in bewaring te geven van het RAZ. Het RAZ heeft adviezen gegeven, waarna een speciale werkgroep van de Protestantse Gemeente Eefde aan de slag ging met inventariseren. Deze (vrijwillige) klus, hebben zij in de loop van 2014 afgerond. Het RAZ heeft het archief vervolgens omgepakt en de inventaris ingevoerd in de database.

Contactgegevens

Spiegelstraat 13-17
7201 KA Zutphen
telefoon: 14 0575 (kengetal niet nodig)
e-mail: regionaalarchief@zutphen.nl

 

 

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur.

Werkgebied

kaartje